Parížsky krém

Napsal Sweetfood.bloger.cz (») 4. 10. 2013 v kategorii DEZERTY a NEPEČENÉ DOBROTY, přečteno: 1045×
parizsky-krem2.jpg

Výborný nepečený dezert na sviatočné chvíle. Síce je zákusok trošku finančne náročnejší, ale stojí za to ho vyskúšať. Chutí fantasticky ako pravá parížska torta.

PRÍSADY:

300 g kvalitnej čokolády 70%

4 dcl smotany na šľahanie 36%

100 g práškového cukru

100 g masla

1 balíček potravinárskej želatíny

2-3 dcl mlieka na želatínu

1 balíček svetlých BEBE sušienok

4 banány

forma na srnčí chrbát

POSTUP:

Deň vopred si uvaríme smotanu, čokoládu, práškový curok a maslo. Necháme vychladnúť a vložíme do chladničky. Na druhý deň prešľahajte krém mixérom. Urobíme si želatínu podľa návodu ( 2- 3 dcl teplého mlieka zmiešame so želatínou a miešame kým sa nerozpustí. Želatínu vlejeme do vyšľahaného krému a poriadne premiešame. Srnčí chrbát si vystelieme potravinárskou fóliou a na dno vlejeme štvrtinu krému, naň poukladáme keksy. Banány rozrežeme na polovičky a poukladáme na keksy. Banány zakryjeme zvyšným krémom. Opäť naukladáme keksy a dobre pritlačíme, jemne potrasieme, aby krém sadol a dáme stuhnúť do chladničky cca na 8h.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel dvě a tři