Tiramisu

Napsal Sweetfood.bloger.cz (») 30. 5. 2012 v kategorii DEZERTY a NEPEČENÉ DOBROTY, přečteno: 288×
img-0746.jpg

PRÍSADY:

200g mletého cukru

4 žĺtky

4cl Amaretta,

500g syra Mascarpone

250g cukrárenských piškót

väčšia šálka kávy

2cl čerešňovice

mleté kakao

POSTUP:

Cukor so žĺtkami šľaháme ručným šľahačom, vmiešame polovicu likéru a opatrne už len vidličkou zamiešame po lyžiciach Mascarpone. Piškóty namáčame v káve, a ukladáme na dno porcelánovej misy a pokvapkáme čerešňovicou a navrstvíme polovice krému. Na krém poukladáme ďalšie namočené piškóty, pokvapkáme zvyšným Amarettom a potrieme zvyšným krémom. Povrch uhladíme a husto posypeme kakaom, najlepšie cez sitko. Tiramisu necháme aspoň 6 hodín v chladničke, aby sa všetky chute spojili.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel šest a osm