Vanilková panna cotta s lesným ovocím

Napsal Sweetfood.bloger.cz (») 1. 6. 2012 v kategorii DEZERTY a NEPEČENÉ DOBROTY, přečteno: 384×
dezerty/6471295.jpg

PRÍSADY:

1 liter sladkej smotany

6 PL cukru krupica

1 vanilkový lusk

6 ks plátkovej želatíny

Ovocná omáčka

čerstvé alebo zmrazené maliny, jahody, černice, čučoriedky

citrónová šťava

cukor podľa potreby

POSTUP:

Do hrnca vylejeme smotanu, pridáme cukor. Vanilkový lusk rozkrojíme a nožom vyberieme zrniečka a pridáme ich do smotany. Miešame na miernom ohni, kým sa cukor nerozpustí. Medzitým si namočíme želatínu na 3-4 minúty do vody. Potom ju bez vody vložíme do smotany a stále miešame. Varíme na miernom ohni, kým sa želatína nerozpustí, ale pozor, nesmie zovrieť. Keď sa rozpustí, zmes nalejeme do formičiek. Prikryté dáme do chladničky a necháme tuhnúť minimálne 6 hodín.

Ovocná omáčka: Ovocie dáme do panvice s hrubým dnom, pridáme trocha kryštálového cukru, šťavy z citróna, vody a rozvaríme. Stuhnutú pannacotu vyklopíme a polejeme ovocnou omáčkou, prípadne posypeme lesným ovocím, jahodami. Ozdobíme lístkami mäty.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel osm a třináct