Bravčové na smotane s knedľou

Napsal Sweetfood.bloger.cz (») 2. 10. 2013 v kategorii MASKO, přečteno: 1131×
masko/svieckova.jpg

PRÍSADY:

500 g bravčovej sviečkovej

50 g slaniny

2 veľké mrkvy

2 petržleny

1/4 zeleru

1 cibuľa

500 ml vývaru

hladká múka

kryštálový cukor

250 ml šľahačkovej smotany

citrónová šťava

POSTUP:

Zeleninu si očistíme a nakrájame na kocky. Nakrájanú cibuľu osmažíme na oleji a pridáme nakrájanú zeleninu. Slaninku nakrájame na pásiky. Do Bravčového mäsa spravíme zárezy a natlačíme do nich pásiky slaniny. Mäsko z oboch strán osolíme a okoreníme. Potom ho dáme opiecť z oboch strán.  Mäsko aj zeleninu zalejeme vývarom a dusíme cca 30 min. Do šálky dáme 2 PL hladkej múky 1 ČL kryštálového cukru, citrónovú šťavu a 250 ml šľahačkovej smotany. Všetko poriadne rozmiešame, mäsko vyberieme a prilejme šľahačkovú zmes, Povaríme a rozmixujeme. Ak sa Vám zdá omáčka riedka pridáme ešte hladkú múku, ak naopak moc hustá tak prilejeme mlieko. Podávame s knedľou.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel pět a čtyři