Francúzske zemiačiky

Napsal Sweetfood.bloger.cz (») 1. 6. 2012 v kategorii MASKO, přečteno: 637×
masko/dscf1113.jpg

PRÍSADY:

zemiaky uvarené v šupke

pekelne pálivá saláma

smotana kyslá

2-3 vajíčka

hladká múka

soľ

korenie čierne

korenie na zemiakové jedlá

korenie na francúzske zemiaky

a kto má rád pálivé tak 1-2 pálivé papričky :)

 

POSTUP:

Uvarené zemiaky očistíme a nakrájame na plátky. Ohňovzdornú misu si vymažeme maslom alebo olejom a kladieme zemiakové kolieska. Keď máme jeden rad uložený, posolíme a správíme druhý rad rovnako. Ten taktiež posolíme a poukaldáme naň na krúžky nakrájanú pekelne pálivú salámu.Takto pokračujeme až kým neprídeme po okraj misy.

V druhej miske si vymiešame vajíčka, smotanu, pridáme soľ, korenie a trošku hladkej múky aby sme trošku zahustili omáčku. Keď je táto zmes hotová, tak ňom polejeme naše pripravené zemiaky. Vrch ešte posypeme štipkou korenia na zemiakové jedlá a štipkou korenia na francúzske zemiaky. Ak máte radi poriadne "čípoš " tak ešte posypte zemiačiky pálivou papričkou. A toto všetko dáme na cca 20 min. do rúry zapiecť. Hotové francúzske zemiačiky sú v tedy, keď chytia nádhernú zlatistú farbu. DOBRÚ CHUŤ :)

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel čtyři a devět