Francúzska karfiolová polievka

Napsal Sweetfood.bloger.cz (») 28. 6. 2012 v kategorii POLIEVKY, přečteno: 812×
polievky/img-1647.jpg

PRÍSADY:

1 stredne veľký karfiol

1 malá červená cibuľa

1l hydinového vývar

1 ČL tymiánu

3 ks bobkového listu

2 ČL dijonskej horčice

200 ml šľahačkovej smotany

1 PL masla

soľ

korenie

syr Brie

POSTUP:

Cibuľu nakrájame na malé kocky a osmažíme na masle. Pridáme na ružičky nakrájaný karfiol a chvíľku podusíme. Pridáme bobkový list, dijonskú horčicu, tymiána a zalejeme vývarom. Všetko premiešame a varíme, kým nám karfion celkom nezmäkne.

Keď už máme makkučký karfiol, polievku odstavíme z ohňa a rozmixujeme. Vrátime ju späť do hrna a prilejeme smotanu. Podľa chuti dochutíme soľou a korením a počkáme kým nám smotana prevrie. Pred podávaním dáme do každého taniera niekoľko plátkov syra Brie.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel dvanáct a dvanáct