Vajíčka Benedikt

Napsal Sweetfood.bloger.cz (») 1. 6. 2012 v kategorii RAŇAJKY, přečteno: 797×
ranajky/vajcia-benedikt.jpg

PRÍSADY:

žemľa

plátok šunky

75 g masla

2 žĺtky

šťava z polovice citróna

soľ

mleté čierne korenie

čerstvý estragón

1 celé vajce

ocot

POSTUP:

Najprv si pripravíme omáčku. Žĺtky miešame s trochou citrónovej šťavy vo vodnom kúpeli až do zhustnutia, za stáleho miešania omáčku vyberieme z kúpeľa v vlejeme do nej rozpustené maslo. Dochutíme ju soľou a korením. Omáčka musí byť hustá. Žemľu rozkrojíme, potrieme maslom, opečieme. Šunku ohrejeme a pripravíme stratené vajce. Dáme zovrieť vodu, do ktorej sme pridali ocot, poriadne zamiešame a do krútiacej sa vody rozbijeme jedno vajce. Dochutíme koreninami a soľou. Servírujeme nasledovne - na polovicu žemle dáme plátok šunky, na neho vajce a prelejeme omáčkou.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel šest a devět