Ananásová torta

Napsal Sweetfood.bloger.cz (») 16. 1. 2014 v kategorii SLADULINKÉ, přečteno: 2210×
ananasova-torta.jpg

PRÍSADY:

4 vajíčka

1 dcl oleja

1 dcl vody

200 g práškového cukru

1 vanilkový cukor

200 g hladkej múky

1 kypriaci prášok do pečiva

marhulový jam

1 ananásový kompót na kúsky nakrájaný

Plnka:

250 ml mlieka

3 PL hladkej múky

200 g kryštálového cukru

250 g masla

POSTUP:

žĺtka vyšľaháme s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme, olej, a stále šľaháme, postupne pridávame vodu. Hladkú múku zmiešame s kypriacim práškom a postupne zašľaháme. Na záver pridáme tuhý sneh z vaječných bielkov. Cesto vylejeme na vymazaný a múkou vysypaný plech a pečieme do zlatova. Ja som použila formu s priemerom 24 cm. Hotové cesto rozdelíme na tri rovnaké časti. Plnku si pripravíme nasledovne: z mlieka hladkej múky a kryštálového cukru si uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme a postupne zašľahávame studenú kašu. Vyšľaháme hladký krém a môžeme začať napĺňať tortu. Plát si pokvapkáme šťavou z kompótu, potrieme jamom a dáme vrstvu plnky a nakrájaný ananás. Priložíme druhý plát torty a opäť pokvapkáme šťavou a zopakujeme postup. Takto pokračujeme až po posledný vrchný plát. Ten pokvapkáme štavou a potrieme krémom. Ak nám ostal krém, potrieme aj boky torty a ozdobíme podľa fantázie.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel jedna a sedm