Plnený perník

Napsal Sweetfood.bloger.cz (») 23. 9. 2012 v kategorii SLADULINKÉ, přečteno: 3225×
sladulinke/pernik.jpg

Klasický perník môžete pripraviť trošku inak, a to jednoduchou inováciu. Pridáte piškótky a smotanu. Touto kombináciou nadobudne klasický perník nový rozmer :)

PRÍSADY:

270 g práškového cukru
400 g hladkej múky
2 vajcia, 
3 PL kakao
1 ČL sódy bikarb.
1 prášok na pečenie perníkov,
džem pikantný - malina, ríbezľa: do cesta 3 PL + na natretie na vrch
1 dcl oleja
1/2 l mlieka

Plnka:

piškótky

400 ml kyslej smotany

kryštálový cukor podľa chuti

POSTUP:

Všetky prísady na cesto zmiešame a vylejeme na plech vymazaný a vysypaný hrubou múkou. Po upečení necháme dobre vychladnúť. Keď nám perník vychladne, rozrežeme ho na dve časti. Spodný plát potrieme s džemom, poukaládme piškótky a kyslú smotanu, ktorú sme si zmiešali s kryštálovým cukrom. Priložíme druhý plát cesta, pritlačíme a dáme do chladničky trošku oddstáť.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel tři a osm