Juhoslovanské koláče

Napsal Sweetfood.bloger.cz (») 18. 9. 2014 v kategorii SLANÉ, přečteno: 2016×
juhoslovanske-kolace.jpg

PRÍSADY:

500 ml mlieka

40 g droždia

3 PL kryštálového cukru

600 g polohrubej múky

1 PL soli + 1 PL soli do krému

100 ml oleja

Krém:

250 g hery

2 žĺtky

POSTUP:

 

Mlieko zohrejeme, rozmiešame v ňom cukor, droždie 2 lyžice múky a necháme 10 - 15 min. postáť.Potom pridáme soľ,olej, postupne zvyšnú múku a vypracujem hustejšie cesto. Prikryjeme ho a necháme nakysnúť.
Príprava krému: Zmäknutú heru do hladka rozmiešame so žĺtkami a so soľou.
Cesto rozdelíme na polovice, každú rozvaľkáme asi na 1 cm natrieme krémom a zavinieme do rolády. Povrch rolád tiež natrieme krémom a pokrájame ich na trojuholníky. Môžeme ich posypať sezamom, makom, rascou. Poukladáme ich na suchý plech a dáme do vyhriatej rúry upiecť.

 

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel jedna a osm